Γενικοί Όροι Χρήσης

 1. Όροι.

Η εταιρεία Vetro Lights ενημερώνει τους χρήστες μέσω της παρούσας ιστοσελίδας για οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους των συναλλαγών και παράλληλα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει οποτεδήποτε και οποιονδήποτε από τους παρόντες όρους χρήσης και να αλλάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανά πάσα στιγμή.

 1. Περιορισμός ευθύνης.

Η εταιρεία Vetrolights επιφυλάσσεται ως προς το χρόνο παράδοσης των εμπορευμάτων καθώς δε φέρει καμία ευθύνη και δεν αποτελεί με οποιονδήποτε τρόπο δέσμευση από την πλευρά μας για την επάρκεια και την διαθεσιμότητα των προβαλλόμενων προϊόντων . Παρόλα αυτά, η εταιρία δεσμεύεται για την έγκαιρη ενημέρωση των πελατών σε περίπτωση μη διαθεσιμότητα τους. Το κατάστημα παρέχει το περιεχόμενο (πχ πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις), τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του δικτυακού τόπου “όπως ακριβώς έχουν”. Η εταιρία vetrolights ουδεμία ευθύνη φέρει για τεχνικά προβλήματα που ενδεχομένως να παρουσιαστούν στους πελάτες κατά την περιήγηση τους στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και σχετίζεται με την δική τους υποδομή είτε με πράξεις ή παραλείψεις τρίτων με την μορφή μη επιτρεπόμενης παρέμβασης σε πληροφορίες ή/και υπηρεσίες ή/και προϊόντα που διατίθενται μέσω καταστήματός.

 1. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας .

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας , συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών, δεδομένων, φωτογραφιών, εμπορικών σημάτων, λογότυπων, γραφικών, σχέδια  εικόνων, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του κοινού και του περιεχομένου του διαδικτυακού τόπου. Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας απαγορεύεται να αναμεταδοθεί, να αντιγραφεί (συνολικά ή εν μέρει) , η μεταπώληση, η τροποποίηση,η αναδημοσίευση με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο.

 1. Προσωπικά δεδομένα.

Κατά την περιήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα σας ζητηθεί να δηλώσετε προσωπικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση των παραγγελιών σας.

Τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνετε στη Vetrolights χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση της συναλλαγής ή/και για ενημερώσεις νέων προϊόντων/προσφορών . Τα τηρούμενα στοιχεία του αρχείου δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών,  ο πελάτης διατηρεί τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.

 1. Ασφάλεια συναλλαγών.

Η ασφάλεια των συναλλαγών εξασφαλίζεται από το password το οποίο καταχωρείται όταν γίνεστε μέλος στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Για να κοινοποιήσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να έχετε πραγματοποιήσει είσοδο με το username σας και το password σας και για αυτόν τον λόγο πρέπει να διαφυλάσσετε αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να εκτεθούν σε χέρια τρίτων. Επίσης σας συμβουλεύουμε να αλλάζετε το password σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να μην χρησιμοποιείται το επίθετο σας η/και το όνομα σας στο password. Η εταιρεία δεν δύναται να εγγυηθεί ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι αδιαπέραστο σε κακόβουλες επιθέσεις.

Για τις αγορές με την χρήση της κάρτας σας θα μεταφέρεστε αυτόματα στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς, όπου εκεί θα καταχωρήσετε τα στοιχεία της κάρτας σας για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Τα στοιχεία της κάρτας δεν κοινοποιούνται στην εταιρεία Vetrolights, συνεπώς δεν διατηρούνται σε αρχείο.

Όλες οι συναλλαγές διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο,  καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994).

6.Τρόποι αποστολής

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με την ACS Courier.

 • Η παράδοση των προϊόντων στην εκάστοτε εταιρεία Courier, από την εταιρείας μας γίνεται σε 1-5 εργάσιμες ημέρες κατόπιν παραγγελίας.
 • Ο ενδεικτικός χρόνος παράδοσης για αποστολή εντός των νομών Αττικής είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες. Για αποστολές σε χερσαίους προορισμούς ο ενδεικτικός χρόνος παράδοσης είναι 1-2 ημέρες και για νησιώτικους προορισμούς είναι 1-3 εργάσιμες. Για περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες ο ενδεικτικός χρόνος παράδοσης είναι 1-2 εργάσιμες ημέρες
 • Το κόστος αποστολής με Courier καθορίζεται από το βάρος των προϊόντων και την περιοχή. Για να εμφανιστεί το κόστος μεταφορικών, παρακαλούμε εισάγετε τον ΤΚ σας στο καλάθι ή στο ταμείο.
 • Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες από την εταιρεία Courier, τα έξοδα αποστολής δεν θα διαφέρουν αλλά θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στο χρόνο παράδοσης.

Για την Αττική και για εκτός Αττικής περιοχές

O τρόπος αποστολής είναι η Courier και τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.

Συνεργαζόμαστε με την ACS Courier και την Courier Center και αποστέλλουμε καθημερινά σε ολόκληρη την Ελλάδα και με την επιλογή της αντικαταβολής.
Επίσης, η αποστολή μπορεί να γίνει και με μεταφορική εταιρεία αλλά σε περιοχές εκτός Αττικής δεν είναι διαθέσιμη η αντικαταβολή.

 1. Τρόποι πληρωμής

Για παραγγελίες πάνω από 500 € απαιτείται προκαταβολή 50 %

Η πληρωμή των παραγγελιών, γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. Αντικαταβολή

Tα προϊόντα αποστέλλονται μέσω εταιρίας Courier ενώ ο πελάτης πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο την στιγμή της παραλαβής.

 1. Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματα για τις παραγγελίες σας στους παρακάτω λογαριασμούς.

Πειραιώς IBAN:  GR8101720700005070083421688 (Όνομα δικαιούχου Σταματελάτος Κωνσταντίνος)
Alpha Bank IBAN: GR0201401490149002002017482 (Όνομα δικαιούχου Σταματελάτος Κωνσταντίνος)
Εθνική IBAN: GR3001101970000019700227481 (Όνομα δικαιούχου Σταματελάτος Ιάκωβος)

Μετά την κατάθεση χρημάτων παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας ένα email στο info@vetrolights.gr ή τηλεφωνικά: 2109420606.

 1. Πληρωμή με κάρτα.

Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς  δεχόμαστε όλες τις κάρτες. Για τις αγορές με την κάρτα σας θα μεταφερθείτε αυτόματα σε ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς.

Με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα: Η χρέωση της κάρτας γίνεται μέσω της υπηρεσίας e-pos της τράπεζας Πειραιώς και ο χρήστης για οποιαδήποτε πληρωμή μεταφέρεται μέσω της εφαρμογής σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας, προκειμένου να διεκπαιρεωθεί οποιαδήποτε χρέωση/πίστωση στο λογαριασμό του. (Δεν δεχόμαστε κάρτες τύπου Dinners-Αmerican Express)

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, όπως ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και η διεύθυνσή του, παρέχονται στο πλαίσιο πληρωμής/χρέωσης του αντίστοιχου λογαριασμού ως ανωτέρω και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο κατά τη μεταφορά του χρήστη στο ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας, ενώ η vetrolights δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτά.

 1. Επιστροφές και αντικαταστάσεις προϊόντων.

Ο πελάτης διατηρεί το δικαίωμα  να επιστρέψει το προϊόν που παρέλαβε, από την ημέρα παραλαβής εντός 14 ημερολογιακών ημερών σύμφωνα με τη νομοθεσία ηλεκτρονικών αγορών.

Στην περίπτωση που με  υπαιτιότητα της εταιρείας, το προϊόν που απεστάλη δεν αντιστοιχεί στο προϊόν που παραγγέλθηκε η εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του προϊόντος και τα έξοδα αποστολής για την αντικατάσταση του ωστόσο το προϊόν δεν θα πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και η συσκευασία του να είναι άθικτη. Τα προϊόντα που επιστρέφονται από τον πελάτη προς την εταιρεία γίνεται μόνο με τον τρόπο που υποδεικνύει η εταιρία.

Σε περιπτώσεις που το προϊόν που παραγγέλθηκε από τον πελάτη δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του και το γεγονός οφείλεται αποκλειστικά σε λάθος εκτίμηση του πελάτη, τότε η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη και υποχρέωση για  αλλαγή του προϊόντος.

 1. Ακύρωσης παραγγελίας.

Υπάρχει η δυνατότητα να ακυρώσετε την παραγγελία σας πριν την αποστολή του προϊόντος από την εταιρεία μας.  Η ακύρωση μπορεί να γίνει με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο ή μέσω email στο info@vetrolights.gr .Σε περίπτωση που έχει γίνει ήδη τιμολόγηση στην παραγγελία σας και έχει αποσταλεί στον προορισμό της επιλογής σας δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε ακύρωση.

Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία.

Οι παρόντες όροι χρήσης και προϋποθέσεις χρήσης καθώς και η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκπέπτη/χρήστη διέπονται απο το Ελληνικό Δίκαιο και από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας(Ν. 2472/1997)για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ).  Οποιαδήποτε διαφωνία σχετική με την εκτέλεση ή/και την ερμηνεία των παρόντων όρων και προϋποθέσεων χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας η οποία ενδεχομένος να προκύψει αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Πειραιά.

Εγγύηση.

ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ που πωλούνται από το κατάστημα μας, καλύπτονται από εγγύηση από 1 έτος και πάνω ωστόσο η εγγύηση ενός προϊόντος παρέχεται υπό όρους και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει βλάβες που προκλήθηκαν από εσφαλμένη χρήση ή εσφαλμένη τοποθέτηση ,διαφορετική τάση ρεύματος ή/και πτώση τάσης, βραχυκύκλωμα, πυρκαγιά, χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία, καιρικά φαινόμενα, υγρασία. Για συγκεκριμένα προϊόντα των 12V, για να ισχύει η εγγύηση αντικατάστασης θα πρέπει να προμηθευτείτε και τον αντίστοιχο ηλεκτρονικό μετασχηματιστή της εταιρείας. Σε περίπτωση βλάβης κάποιου ελαττωματικού προϊόντος ενώ καλύπτεται από την εγγύηση επιβαρύνεστε τα έξοδα αποστολής προς την έδρα μας και η εταιρεία επιβαρύνεται το κόστος αποστολής προς τον πελάτη.

Εγγύηση προϊόντων

 • ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ καλύπτονται με εγγύηση από 1 χρόνο και πάνω.
 • Από 1 χρόνο και πάνω καλύπτονται τα τροφοδοτικά εφόσον δεν έχει ανοιχτεί το προϊόν από τον πελάτη και οι LED Ταινίες εφόσον δεν έχουν κοπεί.
 • Η εγγύηση παρέχετε υπό όρους και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει βλάβες που προκλήθηκαν από εσφαλμένη χρήση ή εσφαλμένη τοποθέτηση, διαφορετική τάση ρεύματος ή/και πτώση τάσης, βραχυκύκλωμα, πυρκαγιά, χαμηλή ή υψηλή θερμοκρασία,καιρικά φαινόμενα υγρασία.
 • Για συγκεκριμένα προϊόντα των 12V, για να ισχύει η εγγύηση αντικατάστασης θα πρέπει να προμηθευτείτε και τον αντίστοιχο ηλεκτρονικό μετασχηματιστή της εταιρείας.
 • Για να ισχύει η εγγύηση σε LED Dimmable λαμπτήρα συνετό θα ήταν να χρησιμοποιείται LED Dimmer.
 • Η εγγύηση δε παρέχει δικαίωμα χρηματικής αποζημίωσης πέρα από την επισκευή ή την αντικατάσταση του προϊόντος.

Επιστροφή μη ελαττωματικών προϊόντων – Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον πελάτη

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 παρ.10 του ν.2251/1994 (ΦΕΚ 191 Α’/16 Νοεμβρίου 1994) σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.Ζ1-891/30.8.2013), ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αναιτιολογήτως από την αγορά ,μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος, ενός προϊόντος εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών και να ζητήσει επιστροφή χρημάτων και όχι απαραίτητα νέα παραγγελία.

 • Η υπαναχώρηση αυτή είναι αναιτιολόγητη και χωρίς καμία επιβάρυνση και αν το είδος έχει ήδη παραδοθεί ο πελάτης οφείλει να επιστραφεί από εκείνον ακριβώς στην ίδια κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των εξαρτημάτων του και της συσκευασίας του σε άριστη κατάσταση. Η επιστροφή γίνεται δεκτή, εφόσον ο αγοραστής έχει εξοφλήσει κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε η εταιρεία για την αποστολή του είδους σε αυτόν και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του είδους.
 • Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως ή και ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@vetrolights.gr.
 • Τα έξοδα αποστολής παράδοσης δεν επιστρέφονται.
 • Η επιστροφή του ποσού που αφορά στο υπό επιστροφή προϊόν θα διεκπεραιωθεί εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία που θα γίνει η παραλαβή από την εταιρεία μας. Οι τρόποι επιστροφής είναι ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής της εκάστοτε παραγγελίας. Στην περίπτωση που έγινε πληρωμή της παραγγελίας με κάρτα η εταιρεία θα επιστρέψει το ποσό στην κάρτα όπου έγινε η χρέωση, κατόπιν ακύρωσης της συναλλαγής με την τράπεζα. Στην περίπτωση πληρωμής με μετρητά, εάν ο πελάτης είχε επιλέξει «παραλαβή από το κατάστημα», θα γίνεται με επιστροφή των χρημάτων του σε αυτόν από το κατάστημα.
 • Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων.

Εξαιρέσεις από την υπαναχώρηση

 • Για τα προϊόντα των 12V  για να ισχύει η εγγύηση αντικατάστασης, θα πρέπει να προμηθευτείτε και τον ηλεκτρονικό μετασχηματιστή της εταιρείας.
 • Για να ισχύει η εγγύηση σε LED Dimmable λαμπτήρα συνετό θα ήταν να χρησιμοποιείται LED Dimmer.
 •  Σε περίπτωση βλάβης που οφείλεται σε ελαττωματικό προϊόν και καλύπτεται από την εγγύηση επιβαρύνεστε τα έξοδα αποστολής. Τα προϊόντα θα πρέπει να αποστέλλονται στη συσκευασία τους για να γίνει δεκτή η επιστροφή.
 • Η εταιρεία φροντίζει για την άρτια συσκευασία του εκάστοτε προϊόντος ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα καταστροφής κατά τη μεταφορά του. Στην περίπτωση που προκληθεί ζημιά ή καταστροφή (ολική ή μερική) σε προϊόν κατά τη μεταφορά, η εταιρεία μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη, αναλαμβάνει την αντικατάσταση του σπασμένου προϊόντος υπό την προϋπόθεση πως ο πελάτης πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας την ημέρα της παραλαβής του προϊόντος ή την επόμενη. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αντικαθίσταται το σπασμένο προϊόν διότι δε μπορεί να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα για το σπάσιμο
 • Η εγγύηση παρέχεται από την αντιπροσωπεία του εκάστοτε προϊόντος και καλύπτει αποκλειστικά την αξία αυτού εφόσον είναι ελαττωματικό. Σε καμία περίπτωση η εγγύηση δεν καλύπτει επιπλέον κόστη.
 • Επιστροφή λόγω λάθους επιλογής προϊόντος από τον πελάτη.
 • Σε περιπτώσεις όπου το επιστρεφόμενο προϊόν δεν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση δεν μπορεί να επιστραφεί.
 • Δεν επιστρέφονται κομμένες  LED Ταινίες.
 • Η αποστολή καθώς και τα έξοδα μεταφοράς του υπό επιστροφή προϊόντος επιβαρύνουν τον πελάτη.
 • Η αντικατάσταση εγκρίνεται εφόσον βρεθεί ελάττωμα που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του πελάτη κατόπιν ελέγχου από την εκάστοτε αντιπροσωπεία.
 • Στην περίπτωση αδυναμίας αντικατάστασης του ελαττωματικού προϊόντος λόγω μη διαθεσιμότητας, η εταιρία θα σας προσφέρει ένα εναλλακτικό αντίστοιχο προϊόν ή θα εκδοθεί ένα πιστωτικό τιμολόγιο.
 • Εάν δεν διαπιστωθεί κανένα ελάττωμα από την αντιπροσωπεία, το προϊόν επιστρέφεται σε εσάς και το κόστος παράδοσης επιβαρύνει τον πελάτη.
 • Προβλήματα που προκύπτουν από συνδυασμό προϊόντων της εταιρίας με μη συμβατά προϊόντα κατά την εγκατάσταση, η εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.
 • Εάν η εταιρεία μας διαπιστώσει οποιοδήποτε ελάττωμα ή ζημιά που έχει προκληθεί από τον πελάτη, έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την αντικατάσταση κατόπιν σχετικού ελέγχου στο προϊόν.

Επιστροφή ελαττωματικών προϊόντων·

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό, εφόσον αυτό βεβαιωθεί από την αντιπροσωπεία που παρέχει την εγγύηση, τότε ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει επιδιόρθωση του προϊόντος ή αντικατάσταση του προϊόντος ή μείωση της τιμής ή ακύρωση της σύμβασης και πλήρη επιστροφή του ποσού που κατέβαλε, ωστόσο, ισχύουν τα εξής:

 •  Η εγγύηση παρέχεται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπου αναγράφεται στα αναλυτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Η εταιρεία έχει την δυνατότητα να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει το προϊόν, μετά την λήξη της εγγύησης, με επιπλέον χρέωση κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη.
 • Η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν και πλήρη τη συσκευασία του.
 • Στις επιστροφές μέσω courier, λόγω ελαττωματικού προϊόντος, o πελάτης επιβαρύνεται με τα έξοδα της αποστολής προς την εταιρεία. Σε περίπτωση που το προϊόν αποδειχτεί ελαττωματικό, η εταιρεία μας αποζημιώνει τα έξοδα αποστολής προς τον πελάτη.
 • Μετά την επιστροφή του προϊόντος γίνεται έλεγχος του ελαττώματος που αναφέρεται από τον πελάτη και στην συνέχεια υπάρχει επικοινωνία μαζί του για ενημέρωσή του.
 • Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται αντικατάσταση ή επισκευή του προϊόντος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η επισκευή του προϊόντος και δεν μπορεί να βρεθεί από την εταιρεία άλλο προϊόν αντίστοιχων χαρακτηριστικών ή αντίστοιχης αξίας για να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση, γίνεται ακύρωση της συναλλαγής και σε αυτήν την περίπτωση η επιστροφή των χρημάτων της αγοράς γίνεται με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η αρχική πληρωμή του πελάτη.
 • Σε περίπτωση που το προϊόν δεν αποδειχτεί ελαττωματικό, επιστρέφεται στον καταναλωτή.